alt
Обучение

От Емоционална интелигентност към Емоционална Мъдрост“ -

чрез методите на Меридианните подходи

01.02.2015 г.

с организацията и съдействието на Фондация "Същност"


Една все по-развиваща се и достъпна за всички област през последното десетилетие на нашето съвремие е Енергийната Психология. Тя е базирана на интегрирането на задълбочените западни достижения в сферата на психологията с методите на източната Китайска меридианна система. Като резултат, този синтез създава благоприятни възможности на ускорено вътрешно балансиране и лекота в различни области от нашия живот.ЗА МЕТОДА:

Най-популярната модалност от Енергийната Психология е Техники за емоционално освобождение (EFT), създадена през 90-те години на миналия век. От тогава до сега този оригинален метод е разширен, усъвършенстван и надграден, и постепенно прераснал в общото наименование - Меридианно Потупване или Техники с Потупване (Tapping). Това са съвременни подходи, които използват форми на активиране на меридианната система с върха на пръстите. Протоколът на изпълнение следва принципите на Енергийната психология като балансира енергийната система и освобождава натрупания излишен емоционален заряд. Като резултат това увеличава менталната яснота, облекчава физическата болка и освобождава от ограничаващите емоции, което ускорява изцелителния процес.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ:

Меридианните подходи повлияват широк спектър от емоционални и физически неразположения: нервност, главоболие, тревожност, страхове, емоционални травми, фобии, астма, безпокойство, алергии, зависимости, затлъстяване, депресия, ограничаващи вярвания, физически проблеми и много други... Техниките са безопасни, лесно усвоими, бързодействащи и без странични ефекти. Те могат ефективно да се включат паралелно и към друго лечение или метод за самопомощ.

Меридианните подходи ефективно се използват и в други области от живота: за постигане на високи резултати в спорта, успехи в бизнеса, в сферата на връзките и партьорските отношения, подобряване на комуникативните способности и говорене пред публика, професия и финанси, духовно развитие ...

Знаете ли, че меридианните енергийни подходи могат да се използва също така и от разстояние за друг човек, изпаднал в нужда или малко дете? Знаете ли, че те могат успешно да се насочат и към нашите домашни любимци, подобрявайки тяхното здравословно състояние? Разбира се, необходимо е да се спазват определени духовни принципи за това.ЦЕЛ:

 • Да отговори конкретно на въпроса КАК да се трансформират ограничаващи емоционални състояния, които са бариера за проявление на вътрешния потенциал;

 • Да запознае със съвременен метод за личностно развитие, подобряване на физическото и емоционално здраве и самопомощ;

 • Да се придобият знания и практически умения за прилагане на метода върху себе си и близките;

Веднъж усвоили основните принципи и практически умения в Меридианното потупване, вие ще разполагате с една от най-ефективните техники за личностна трансформация и самопомощ, която да използвате цял живот, по всяко време и навсякъде.


ПРОГРАМАТА ВКЛЮЧВА:Упражнения

 • Овладяване на основните принципи на Енергийната Психология;

 • Интегриране на откритията от Квантовата физика;

 • Въздействие на Меридианните Подходи;

 • Автосаботажът и неговото преодоляване;

 • Практически упражнения за балансиране;

 • Как да прилагаме техниките върху себе си успешно;

 • Индивидуални демонстрации;

 • Групова работа и взаимствани ползи;

 • Въпроси и отговори;


Огромното въздействие на този изключителен процес не може да бъде разбрано теоритично само с Ума, докато преживяването не премине през тялото. Едва тогава е възможно да се осъзнае невероятния потенциал на Меридианното въздействие за личностна трансформация и изцеление.


ЗА КОГО е предназначено обучението:

 • За всички, които са отворени за себепознание, израстване на всички нива и увеличаване на Лекотата в живота;

 • За всички, които имат желание да опреснят и добавят към знанията си до момента;

 • За всички, които имат вътрешен кураж за над-растване на съществуващата стара и позната комфортна зона и отваряне за нови възможности чрез използване на работещ нструмент за приложение;

 • За всеки, който е събуден да поеме отговорност за собственото си емоционално здраве и трансформира (гняв, вина, страх, ревност...), модели на поведение, физически проблеми и да отвори пространство за положителна промяна в избраната посока.

 • За професионалисти: психолози, терапевти, лекари, зъболекари, медицински сестри, масажисти, рехабилитатори, социални работници и др., които работят с други хора.


ОТЗИВИ на участници:

Д-р Маргарита Ватова:

От тренинга съм доволна. Техниката е лесна за възпроизвеждане, достъпна за всеки, отнема малко време и е приятна за изпълнение. Бързо води до емоционален баланс и спокойствие. Когато я използвам, съзнателно се свързвам със себе си и се чувствам по-цялостна и хармонична.


Петя Георгиева:
Вълнуващо приключение! Изумително е да изследваш света на емоциите! Според мен докосването до EFT ми дава възможността да погледна на света и себе си по нов начин!! • Обучението е цял ден с интензивна практическа насоченост.


Кога: 


Къде:

Такса участие:


Водещ: Веселин Михайлов – трансформативен интегрален коуч, консултант EFT-ADV, НЛП Магистър, лектор и групов водещ.


Като един от пионерите в областта на Енергийната Психология в България, по моя личен път на израстване, непрекъснато продължавам будно да следя и изучавам нови методи и подходи, съобразени с времената на преход и разширяване на съзнанието, в които се намираме в момента. Те надграждат и обгръщат познанието преди това, с цел увеличаване на възможностите за здравословен краен резултат и събуждане на вътрешния потенциал. Новите инструменти прилагам първо върху себе си, след това в сесиите с моите клиенти и накрая ги насочвам и към групата, за да има по-голям ефект за повече хора едновременно. Водещото в обученията, които провеждам, е насърчаението и вливането на сила по пътя по възходящата спирала на търсещите, като споделям натрупания си ценен и богат опит в сферата на себепознанието, трансформирането на предизвикателства и развитието на всички нива.“

Веселин Михайлов

Група 

created by novsait.eu ©2009 Inspirala.org